Під час обстрілу житлового кварталу на вулиці Балакірєва жінці відірвало ногу

Сьогодні, 28 лютого, під час обстрілу російською артилерією житлового кварталу, один зі снарядів влетів у кухонне вікно квартири – жінці відірвало ногу. Постраждала померла у лікарні. Інші снаряди пошкодили газопровід та автомобілі. Прокуратура порушила справу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК).

За даними слідства, 28 лютого 2022 року у Харкові у квартиру по вул. Балакірєва, 50 у кухонне вікно залетів снаряд, внаслідок чого жінці відірвало ногу. Вона була доставлена ​​до міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги, де й померла.

На місці події слідчо-оперативна група виявила за цією адресою ще два снаряди. Вони пошкодили газопровід та службовий автомобіль, а також спровокували загоряння приватних автомобілів.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок обстрілу у будинку вул. Бучми, 40А пошкоджено 7 поверхів першого під’їзду та квартири з 4-ого по 7-ий поверх. Загинула людина, ще двох мешканців було ушпиталено.

Під час ворожих обстрілів у дворі поблизу багатоповерхівки на вул. Велика Кільцевій, 130 у Харкові постраждали дві особи, одна загинула.

Вдень 28 лютого, коли почалися переговори між Україною та Росією, російські окупанти завдали масованого артилерійського удару по Харкову. Є загиблі та поранені.

Харківська прокуратура порушила справу за фактом обстрілу на вулиці Дерев’янка.